Hågelby Herrgård

Parkens stora herrgård stod färdigbyggd 1916. Den kan bokas för konferens, fest och locations för foto och film.

Inför julen 2021 är du välkommen att njuta av julmat på Hågelby Herrgård. Här finns både vällagade klassiker och egna specialiteter, gjorda på fina råvaror. Endast förbokning av bord.

I dagsläget har vi ingen öppen matservering eller restaurang i herrgården. I parken finns Café Anna Giertz som serverar lunch och fika varje dag, välkommen!

Tidigare har det bedrivits ett värdshus i herrgården, nu används den endast för konferens, fest och bröllop. Du kan boka Hågelby Herrgård för middag och fest för små och stora sällskap.

Boka Hågelby Herrgård för konferens, fest och bröllop!

Det går även att boka Hågelby Herrgård som location för foto- och filminspelningar.

Kort historik

Hågelbyparkens huvudbyggnad är en elegant herrgård i klassicistisk stil, byggd år 1915–1917. Den är ritad av Hjalmar Cederström & Uno Berg Arkitektbyrå i Stockholm. Byggnadens stomme är i tegel men mycket av utsmyckningarna är i betong.

1906 köpte telefonfabrikören och uppfinnaren Lars Magnus Ericsson och hans fru Hilda gården Hågelby och tillsammans skapade de ett modernt jordbruk. Det sägs att Lars Magnus först lät tillverka ett trätorn som flyttades runt på gården, för att från tornets topp kunna välja ut platsen med bäst utsikt. Till slut bestämde han sig för att bygga huvudbyggnaden, herrgården, mellan de två gravkullarna från vikingatiden.

Upptäck mer