Höstdag med 4H-gården

Vi bjuder in till en härlig HÖSTDAG för hela familjen. Samla fröer med vår trädgårdsmästare, besök den lilla höstmarknaden, bli en skräpplockare och gör roliga aktiviteter med barnen på årets 4H-dag.

I samarbete med Hågelby 4H-gård bjuder vi in till höstdag i Hågelbyparken.

Samla fröer

Först viker vi frökuvert och sedan går vi tillsammans en promenad i parken och samlar fröer. Hågelbyparkens trädgårdsmästare berättar om våra växter och hur vi jobbar med biologisk mångfald och hållbarhet. Passar både barn och vuxna, alla är välkomna. Gratis!

Tid: 13.00-14.00
Plats: caféets uteservering

Håll Sverige Rent-dagen

Välkommen till Håll Sverige Rent-dagen i Hågelbyparken – plocka skräp och sortera rätt. Påsar att plocka skräp i finns (ta med egna handskar om du vill ha det). Alla som plockar skräp får en fin tygkasse.

Tid: 11.00-15.00
Plats: caféets uteservering

Liten höstmarknad

Tid: 11.00-15.00
Plats: caféets uteservering

Rosenhill

Försäljning av grönsaker, frukt, äppelmust, inläggningar (saft, sylt och honung).

Lovö honung

Lokalproducerad honung (lindhonung, ljunghonung, raps- och multiflorahonung), bivaxprodukter som salva, cerat och bipollen. lovohonung.se

Svenska chilepepparföreningen

Försäljning av paprika- och chiliplantor, paprika- och chilifröer, näringsmedel, färska, soltorkade och malda chilifrukter från egen skörd, Satans salt (världen starkaste chilipeppar), kokböcker med kryddstark mat och grillning. Även information om odling och matlagning med chilipeppar. chilepeppar.com

Bark Naturprodukter

Bark Naturprodukter säljer lokalproducerad och småskalig naturlig hudvård i form av hantverkstvålar, salva och ansiktsolja. Tvålen och salvan är räddare i nöden för smutsiga och nariga händer efter slit i trädgården. Utöver hudvården säljer Bark Naturprodukter också annat hantverk som ögonkuddar med vete och torkad lavendel samt en härlig kortlek för vägledning och inspiration på svanen-märkt papper.

Blomstrande Ting

Kransar, höstplanteringar, snittblommor och kläder.

Nedersta gård

Fårskinn från gotländska pälsfår i olika grå toner. facebook.com/nederstagard

Café Anna Giertz

Säljer godsaker som äppelmos, fröknäcke, pumpor, bröd, kakor och äppelmust.

Daglig verksamhet på företag, Hågelbygruppen

Försäljning av produkter som är producerade av arbetstagare i kommunens dagliga verksamhet på företag, där mycket är gjort av återvunnet material.

Hågelby Konst och hantverk

Hågelby Konst och hantverk består av en grupp hantverkare som visar och säljer sina unika arbeten i fruktpackarhusets butik vid Café Anna Giertz. Här finns ett stort utbud av kvalitetshantverk som följer årstidernas växlingar i Hågelbyparken.

Hågelby Lantbod

Kika in i den gamla lantboden som är fylld med nostalgi från golv till tak. Handla karameller i strut, smaka på läskedrycken Tumba Special och ännu mer.

4H-dag med trolljakt

Tid: 11.00-15.00
Plats: djurens hagar

Varje år i september firas den nationella 4H-dagen med roliga aktiviteter för barn i alla åldrar. Vill du rida på en ponny, klappa fåren, fiska efter godis eller kanske få en ansiktsmålning?

Trolljakt

Rolig trolljakt med utmaningar för barn 3-10 år bland troll och andra varelser. Hela jakten är utomhus och kan göras i eget tempo. Alla barn som deltar får en present! Jakten kostar 50 kr/barn. Begränsat antal platser, föranmälan krävs och görs på 4h.se/hagelby

Dagens aktiviteter

Ponnyridning: 30 kronor
Klapphage: gratis
Fiskdamm: 20 kronor
Ansiktsmålning: 15 kronor/kindmotiv

Dessutom är grillen igång där du kan köpa korv med bröd, dricka och annat gott.

Mat och dryck

På Hågelbyparkens trädgårdscafé Café Anna Giertz serveras vällagad mat, goda bakverk, glass, varm och kall dryck. Ät inne i det gamla klockhuset eller på den lummiga uteserveringen.

Resa hit

Vi rekommenderar att åka kommunalt till parken.

Tips! (om du kommer bil) När du ska köra hem, sväng höger (även om du ska mot Alby/E4:an) och vänd i första rondellen. Då hjälps vi åt att minska köerna.

Pris

Fri entré

Arrangör

Hågelby 4H-gård och Hågelbyparken.

Upptäck mer