Prova på linedance

Välkommen att prova på linedance. Gillar du musik i olika stilar och vill inte vara beroende av en partner – då är linedance något för dig!

Linedance är en dansform, som – vilket hörs på namnet – dansas på linje/rader. Linedance är dessutom nyttigt! Du får motion på ett trevligt sätt, musklerna i rygg och ben får jobba. Ålder spelar ingen roll – vår yngsta dansare var 9 när hon började och vår äldsta är 84!

Vi dansar till exempelvis pop, rock, funk, disco och vals. En och annan countrydänga får också plats bland musikstilarna. Danserna kan vara snabba eller långsamma beroende på vald musik.

Praktisk info

Vi håller avstånd till varandra – det är enkelt i linedance.

Antal platser: max 40 personer
(minimum 10 personer)

Ha på dig något som du känner dig bekväm och sval i. Tänk på att du kommer att röra på dig och bli varm, ja rentav svettig!

Dina skor ska sitta bra över vristen och ge ett gott stöd för foten. Sulan får gärna ha ett bra glid, så att du inte ”suger fast” i dansgolvet under dansturerna.

Ta också med dig en flaska vatten för att släcka törsten.

”Stegen/turerna upprepas om och om igen till låtens slut.”

En koreograf sätter ihop en dans till en särskild låt och skriver en dansbeskrivning. I dansbeskrivningen står vilka steg som ska tas och i vilken ordning. Stegen/turerna upprepas om och om igen till låtens slut.

Vi som kommer att lotsa dig genom sagda dansturer är Helena Schoegje och Giggi Wänqvist från Fire On Line. Det är vår egen linedanceklubb, där vi fungerar som instruktörer.

Tider
  • 03 jul, kl. 15:00 – 16:30
Pris

150 kr/person
Obs, obligatorisk förköp av biljett! Begränsat antal platser.

Köp biljett ›

Plats

Dansbanan som ligger under ett stort segeldukstak.

På gång!