Västafrikansk dansdag

Välkommen till en fartfylld och dansant dag på dansbanan i Hågelbyparken. Föreningen Afrikultur bjuder tillsammans med Hågelbyparken in till en Västafrikansk dansdag!

Dagen bjuder på danslek för de minsta, häftig dans- och trumshow med Stockholm Wontanara! och efterföljande prova-på dans och sist på programmet är workshop med den fantastiske dansaren Aly Mara i traditionell dans från Guinea ackompanjerad av live-trummor.

Dessutom senegalesisk mat till försäljning och minimarknad med Sylla Couture

Program

13.00 VÄSTAFRIKANSK DANSLEK

Med fantasifulla och roliga rörelser dansar vi till västafrikanska trumrytmer med Klara, Zono och Lejonet Leo. Massor av dansglädje utlovas! Rekommenderad ålder från 3 år.

14.00 DANS- OCH TRUMSHOW MED STOCKHOLM WONTANARA! 

Traditionell dans till intensiva rytmer från Guinea i Västafrika. Gästartist Aly Mara från Frankrike/Guinea! Dansuppträdandet avslutas med prova-på dans till live-trummor.

15.30-17.00 WORKSHOP I VÄSTAFRIKANSK DANS MED ALY MARA (FRANKRIKE/GUINEA)

Dansklassen ackompanjeras av minst tre musiker på djembe, doundoun och sangban. En energisk workshop med klurig koreografi och en härlig dos dansinspiration! Öppen nivå men dansvana rekommenderas.

Pris: 250 kr/person
Föranmälan till info@afrikultur.se, begränsat antal platser.

12.00-16.00 SENEGALESISK MAT OCH MINIMARKNAD MED SYLLA COUTURE

Samarbete

Arrangeras av Afrikultur i samarbete med Hågelbyparken och marknadsdelen (samt matförsäljning) arrangeras av Sylla Couture.

Med reservation för ändringar.

Tider
  • 21 aug, kl. 12:00–17:00
Plats

Utomhus på dansbanan.

Pris

Fri entré!

Upptäck mer