Lekplatsen

Här kan du klättra, gunga, åka rutschkana, rida på trähästar eller ta en flygtur med flygplanet. Klara, färdiga, lek!

På lekplatsen hittar både små och stora barn något kul att göra. I anslutning till lekplatsen finns parkens sommartoaletter (öppet maj till mitten av september) och en av grillplatserna.

Glada små barn som leker på trähästar utomhus
Parkens första skulpturhäst kallades ”Drömbäraren”. Foto: Thomas Karlsson

Intill lekplatsen ligger Ekorrstigen, en upptäckarstig för nyfikna barn som gillar att springa, balansera och lösa klurigheter i naturen. 

Regnbågen och hästarna

Konstnären Lars Isacsson skapade regnbågen, flygplanet och de fina hästarna under tiden han bodde i Trädgårdsvillan här i parken. Lars tillverkade lekskulpturerna bland annat av det virke som blev över när dansbanan byggdes under 80-talet.

Trähästen skapades av virke som blev över när dansbanan byggdes.

Hästen som Lars Isacsson skapade fick namnet ”Drömbäraren”. Hans idé med namnet var att genom att rida på den, skulle man få se världen och drömma om äventyr. Hästen blev snabbt populär. Så populär att personalen i parken lät göra en avgjutning på hästen och tillverkade sedan flera kopior som de satte ut på lekplatsen. Originalet av ursprungshästen finns inte kvar på lekplatsen idag.

Tanken med regnbågen ”Himmelsbågen” och flygplanet var att leksugna och påhittiga barn flyger med flygplanet genom regnbågen uppe bland molnen.

Öppettider

Alltid öppen att besöka.

Upptäck mer