Säkerhet, trivsel och ordning

Hågelbyparken är en plats där du som besökare ska trivas och känna dig trygg. Tillsammans har vi alla ett ansvar för att ta hand om parken på bästa sätt. 

Foto: Emma Surell

Konfetti

Det är förbjudet att skjuta/sprida all sorts konfetti i parken. Djur kan få i sig skadligt material och naturen förstörs.

Sedan den 30 april 2022 är det enligt lag förbjudet att använda konfetti som innehåller plast utomhus. Läs mer på regeringen.se

Alkohol

Det är inte tillåtet att dricka medhavd alkohol i parken.

Bröllop och fest i parken

Det går att hyra Hågelby hus eller Klockhusvinden för fest, ceremoni och bröllop.

Cyklar

Det är inte tillåtet att cykla i Hågelbyparken. Parkera cykeln på markerade platser eller led den genom parken.

Djuren i hagarna

Hågelby 4H-gård driver och sköter all verksamhet med djuren som finns i Hågelbyparken. Det är inte tillåtet att gå in i hagarna eller att mata djuren. Om djuren kommer fram till dig och vill bli klappade så går det bra att klappa dem. Under vissa dagar och tider anordnar Hågelby 4H-gård en klapphage då du kan gå in i hagen och klappa getter och får.

Eld

Det är förbjudet att göra upp en eld i parken.

Filma och fotografera

Det går bra att fota/filma bröllopsbilder i parken men informera oss gärna innan. Övriga besökare i parken får inte hamna på bild utan deras medgivande. Det är inte tillåtet att köra in med bil i parken inför en bröllopsfotografering. Kontakta oss för mer information.

Du får inte fotografera andra besökare i parken utan deras medgivande.

Det är inte tillåtet att använda drönare inom parkens område.

Speciellt tillstånd krävs för reklam- och tv/filminspelningar.

Fyrverkerier

Det är förbjudet att avfyra fyrverkerier i Hågelbyparken. Det kan skrämma och skada både människor och djuren som finns i parken.

Grilla

Du får endast grilla på någon av parkens två fasta grillplatser, aldrig på gräsmattorna. Ta med egen kol/briketter, ved är inte tillåtet.

Hundar

Hundar är välkomna i parken men måste vara kopplade i kortkoppel. Du plockar självklart upp efter din hund. Vänligen rasta inte din hund i rabatterna där våra parkarbetare och trädgårdsmästare arbetar.

Motortrafik

All motortrafik är förbjuden med undantag för verksamhetens fordon och leveranser till och från byggnaderna samt anlitade hantverkare. Undantaget är tillgänglighetsfordon.

Picknick

Det går bra att ta med egen picknick till Hågelbyparken. Glöm inte att ta hand om ditt skräp, det finns gott om soptunnor runtom i parken.

Rökning

Rökning är endast tillåten på markerade platser.

Sjön och dammarna/fontänen

Det är inte tillåtet att bada i parkens dammar och fontän. Det rekommenderas inte att bada i sjön Aspen då vattnet är drabbat av mycket växtlighet och alger.

Sopor

De saker (förpackningar, engångsmaterial etc) som du tar med dig till parken, önskar vi att du tar med dig härifrån. Skräp slängs i avsett sopkärl.

Växter och blommor

Det är förbjudet att plocka parkens blommor, växter och frukter.

Upptäck mer