Om parken

Hågelbyparken är en levande folkpark öppen för alla. Vi firar högtider och bjuder på uppskattade evenemang och roliga aktiviteter året runt – vår stora park fylls med mycket kul!

Foto: Anna Simonsson

Hågelbyparken ligger i Botkyrka och har cirka 200 000 besökare varje år. Vi har öppet varje dag och är en plats för både upplevelser och avkoppling, vardag som högtid.

Tillsammans med våra besökare firar vi flera stora högtider och samarbetar med lokala föreningar och andra aktörer. Här kan du även uppleva festivaler, dansbandskvällar, barnteater, utställningar, marknader och bakluckeloppisar.

Leende man och kvinna sitter ute i solen och fikar
Nationaldagsfirande i Hågelbyparken. Foto: Anna Simonsson

Parken anlades av telefonfabrikören och innovatören Lars-Magnus Ericsson och hans fru Hilda Ericsson för över 100 år sedan och ägs idag av Botkyrka kommun.

”En oas för avkoppling mitt i tätbebyggelsen! Kom hit och prova på!”

Besökare i parken

Flera verksamheter hyr in sig Hågelbyparken – i samarbete med dem skapar vi tillsammans olika aktiviteter för parkens besökare.

Café Anna Giertz

Vita och blå blommor i fokus, i bakgrunden syns en uteservering med vita bord och mörkgrå parasoll

Café Anna Giertz är Hågelbyparkens trädgårdscafé. Här fikar och lunchar du varje dag på vår lummiga uteservering eller inomhus i den 100 år gamla byggnaden.

Öppettider och meny på Café Anna Giertz

Hågelby 4H-gård

Barn i röd jacka böjer på knäna för att klappa en get

Hågelby 4H-gård är liten stadsnära bondgård. På gården finns hästar, getter, får, katter, kaniner, höns och minigrisar. Den ideella medlemsklubben driver gården med föreningsanställd personal som stöd och hjälp. De anordnar även kurser, barnkalas och andra roliga aktiviteter.

Verksamheten och djuren på Hågelby 4H-gård

Hågelby Konst och hantverk

Kakfat i flera våningar av återbrukat porslin

Hågelby Konst och hantverk består av en grupp hantverkare som visar och säljer sina alster i fruktpackarhusets butik vid Café Anna Giertz. Här finns ett stort utbud av kvalitetshantverk som följer årstidernas växlingar i Hågelbyparken.

Konsthantverkarna hos Hågelby Konst och hantverk

Hågelby Lantbod

I Hågelby Lantbod kan du uppleva en äkta gammaldags musei- och lantbod med doft av tjära. Här kan du handla karameller i strut, bonader, plåtburkar, bokmärken och mycket mer.

Läs mer om Hågelby Lantbod

Daglig Verksamhet på Företag, Hågelbygruppen

Botkyrka kommun driver en daglig verksamhet i Hågelbyparken för personer med funktionsnedsättning. Gruppen gör en stor arbetsinsats för att hålla parken fin, välstädad och välkomnande.

Följ Daglig Verksamhet på Företag, Hågelbygruppen på Instagram

Folkrörelse

Hågelbyparken är medlemmar i folkrörelsen Folkets Hus och Parker (FHP).

Upptäck mer