Hågelby hus

Hågelby hus är en utmärkt plats för konferens, ceremonier och festligheter, stora som små. Tillsammans skapar vi en minnesvärd dag.

Kontakta oss på boka@hagelby.se eller 073-050 89 02.

Vi erbjuder
Blommande körsbärsträd med ljusgul stenlada i bakgrunden

Minnesstund

Hågelbyparken är en vacker plats för en minnesstund. Vi hjälper er att skapa en fin stund tillsammans.

På gång!

Det går även att boka Hågelby hus som location för foto och film.

Tidigare värdshus

I dagsläget har vi ingen restaurang eller öppen matservering på Hågelby hus. I parken finns Café Anna Giertz som serverar lunch och fika varje dag.

Tidigare har det bedrivits ett värdshus i huset, just nu används det främst för konferens och förbokade arrangemang. Ibland serverar vi exempelvis brunch och afternoon tea som det går att förboka bord till. Håll gärna utkik på webben och i våra sociala kanaler för aktuella datum.

Kort historik

Hågelbyparkens huvudbyggnad är ett elegant hus i klassicistisk stil, byggd år 1915–1917. Den är ritad av Hjalmar Cederström & Uno Berg Arkitektbyrå i Stockholm. Byggnadens stomme är i tegel men mycket av utsmyckningarna är i betong.

Lars Magnus Ericsson valde platsen med bäst utsikt!

1906 köpte telefonfabrikören och uppfinnaren Lars Magnus Ericsson och hans fru Hilda Ericsson gården Hågelby och tillsammans skapade de ett modernt jordbruk.

Det sägs att Lars Magnus först lät tillverka ett trätorn som flyttades runt på gården, för att från tornets topp kunna välja ut platsen med bäst utsikt. Till slut bestämde han sig för att bygga gårdens huvudbyggnad mitt emellan de två gravkullarna från vikingatiden.

Upptäck mer