Hågelby hus

Hågelby hus är en utmärkt plats för konferens, ceremonier och festligheter – stora som små. Tillsammans skapar vi en minnesvärd dag.

Vi erbjuder

Tidigare värdshus

I dagsläget har vi ingen restaurang eller öppen matservering på Hågelby hus. I parken finns Café Anna Giertz som serverar lunch och fika varje dag.

Tidigare drev vi ett ett värdshus i huset, just nu används det främst för konferens och förbokade arrangemang. Under året bjuder vi även in till brunch, afternoon tea och julbord. Håll utkik på webben och i våra sociala kanaler för aktuella datum.

Kort historik

Idag kallar vi Hågelbyparkens huvudbyggnad för Hågelby hus. Det är ett elegant hus i klassicistisk stil, byggd år 1915–1917. Den är ritad av Hjalmar Cederström & Uno Berg Arkitektbyrå i Stockholm. Byggnadens stomme är i tegel men mycket av utsmyckningarna är i betong.

Lars Magnus Ericsson valde platsen med bäst utsikt.

1906 köpte telefonfabrikören och uppfinnaren Lars Magnus Ericsson och hans fru Hilda Ericsson gården Hågelby och tillsammans skapade de ett modernt jordbruk.

Det sägs att Lars Magnus först lät tillverka ett trätorn som flyttades runt på gården, för att från tornets topp kunna välja ut platsen med bäst utsikt. Till slut bestämde han sig för att bygga gårdens huvudbyggnad mitt emellan de två gravkullarna från vikingatiden.

Upptäck mer