Hågelbyparken söker mark- och parkansvarig

Vill du jobba med en av Botkyrkas absoluta pärlor och utveckla verksamheten inom mark och park? Vi söker en trädgårdskunnig arbetsledare.

Arbetsuppgifter

I parken har vi i dagsläget sex heltidsanställda parkarbetare, som har stor erfarenhet och kunskap om Hågelbyparken, som nu söker sin nya arbetsledare.

Du ansvarar för att planera, organisera och leda den operativa verksamheten inom mark och park, vilket även omfattar viss fastighetsskötsel. Du kommer att utbilda och schemalägga arbetsstyrkan inom mark och park samt eventuella praktikanter och sommarjobbare. Du planerar trädgårdsåret och lägger upp arbetet där efter. Du ansvarar även för inköp och beställningar samt säkerhetsställer leveranser.

I uppdraget ingår även att verka för goda samarbetsformer inom Hågelbyparken och även externt. Vi ser även att du genom ditt ledarskap, arbetsformer och engagemang stimulerar och motiverar personalen till goda och utvecklande arbetsinsatser och samarbetspartners till fortsatt samarbete.

I tjänsten ingår ett budgetansvar för mark och park.

Kvalifikationer

Du har dokumenterad utbildning inom trädgård och markskötsel samt lång erfarenhet som arbetsledare. Du trivs med leda och utveckla verksamheter och team. Du är resultatinriktad, organiserad, samt är en kreativ problemlösare. Du talar och skriver svenska obehindrat, talar du fler språk är det meriterande. Du har minst två års dokumenterad erfarenhet av att leda team. Du har en gedigen erfarenhet och kunskap om trädgårdsarbete och parkskötsel. Du har god kunskap om samt erfarenhet av den maskinpark som används vid park- och trädgårdsskötsel, som motorsåg, skylift, röjsåg mm.

Då vi har en majoritet av män i vår arbetsgrupp ser vi gärna sökanden med andra könstillhörigheter.

Egenskaper

För att klara uppdraget som mark- och parkansvarig tror vi att du har följande egenskaper:

  • Driven och målfokuserad
  • Tålmodig och uthållig
  • Trygg och tydlig som ledare
  • Flexibel och lyhörd
  • Har ett coachande förhållningssätt
  • En god relationsbyggare med stor social kompetens

Tjänsten och ansökan

Tjänsten innebär att vara mark- och parkansvarig för Hågelbyparken, en del av Upplev Botkyrka AB och ett av Botkyrka kommun helägt bolag.

Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Kvälls- och helgarbete kan förekomma. I övrigt tillämpar vi flextid och Handels tjänstemannaavtal.

Skicka din ansökan och CV till cina.staron@hagelby.se.

Tillträde under sommaren 2020. Tjänsten är heltid och vi praktiserar individuell lönesättning.

Upplev Botkyrka AB är arbetsgivare och vår arbetsgivarorganisation är Folkets hus och parker, FHP.

Kontaktpersoner: Cina Staron, Platschef, Hågelbyparken, cina.staron@hagelby.se

Om Hågelbyparken

Hågelbyparken är en mötesplats för människors välbefinnande samt för det goda och öppna samhället och en folkpark öppen för alla. Parken är en omtyckt evenemangsarena för föreningar, företag, organisationer och privatpersoner. Året om fylls parken med högtidsfiranden, danskvällar, barnteater och festivaler. Stora evenemang samsas med mindre arrangemang och privata tillställningar. I parken finns även andra aktörer som 4H, daglig verksamhet, konst och hantverk mm.

De fantastiska byggnaderna som LM Ericsson lät uppföra är över hundra år gamla. Varje år besöks Hågelbyparken av ca 200.000 gäster. Från och med september 2019 drivs den kommersiella verksamheten av en entreprenör, vilket omfattar restaurang, café, bageri och konferens och drivs av Stockholm Food AB. Verksamheten i parken omfattar kultur- och nöjesarrangemang, uthyrning samt mark och parkskötsel. Antal anställda i den egna verksamheten uppgår idag till ca 11 st.

Mark och fastigheter ägs av Botkyrka kommun.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 15 april, 2020.