Platsannons: Säsong evenemang

Gillar du kultur, evenemang och vill jobba i en vacker miljö? Vill du vara med och skapa minnesvärda upplevelser för Hågelbyparkens besökare?

I vår folkpark får du en rolig och utvecklande arbetsplats samtidigt som vi tillsammans bidrar till samhällsnytta.

Om Hågelbyparken

Hågelbyparken är en levande folkpark öppen för alla. Vi firar högtider och bjuder på uppskattade evenemang och roliga aktiviteter året runt – vår stora park fylls med mycket kul. Här kan du bland annat uppleva festivaler, dansbandskvällar, barnteatrar, högtidsfiranden, marknader och bakluckeloppisar. 

Hågelbyparken ligger i Botkyrka och har cirka 200 000 besökare varje år. Parken är öppen varje dag och är en plats för både upplevelser och avkoppling, vardag som högtid. Verksamheten i parken omfattar kultur- och nöjesarrangemang, uthyrning samt mark- och parkskötsel. 

I parken finns även Hågelby 4H-gård, en daglig verksamhet, ateljé och hantverksbutiken Hågelby Konst och hantverk, Hågelby Lantbod, en järnåldersby med mera. Utöver nära samarbete med dessa arbetar vi tillsammans med lokala föreningar och andra aktörer. De fantastiska byggnaderna som Lars Magnus och Hilda Ericsson lät uppföra är över hundra år gamla. Den kommersiella verksamheten drivs av en privat entreprenör, vilket omfattar restaurang, café, bageri och konferens. 

Antal anställda i Hågelbyparken uppgår idag till ca 12 st. 

Hågelbyparken är en del av det kommunala bolaget Upplev Botkyrka AB där även Subtopia och Lida friluftsgård ingår.

Om tjänsten

Tjänsten är bred med många spännande arbetsuppgifter där fokus är evenemangsproduktion. Du kommer jobba i nära samarbete med program- och eventsansvarig och vara delaktig i detaljplanering och genomförande av de evenemang som är inplanerade under sommarhalvåret.

Vi genomför ett 80-tal evenemang i parken årligen, som är i varierande storlek och med ca 30-5000 deltagare/evenemang.

I din roll ingår att assistera program- och eventansvarig, bland annat med en del administrativa uppgifter som exempelvis polistillstånd och avtal, och att ansvara för delar av evenemang gällande detaljplanering och genomförande. Du kan även få ta större delen av ansvaret för vissa projekt själv.  

En stor del av tjänsten utgörs av helg- och kvällsarbete och du förväntas jobba när det genomförs evenemang. Utöver vardagar dagtid innebär det runt fem-sju helger samt uppåt tio vardagskvällar. På de stora evenemangen är du ansvarig tillsammans med program- och eventansvarig, men det förekommer också tillfällen då du är ensamt ansvarig på plats. Vi försöker dela upp helger och kvällar så det känns rimligt för alla.

Det ingår även viss arbetsledning av timpersonal.  

Din bakgrund

Vi tror att du gillar att jobba med människor och är serviceinriktad. Du har ett intresse för kultur, evenemang och mötesplatser. Du har lätt för att lära dig nya saker och gillar att rycka in där det behövs. 

Du är bekväm i att möta, hantera och ha kontakt med olika typer av människor på ett vänligt och professionellt sätt. Du har skinn på näsan och är trygg i att arbetsleda, tar initiativ och är självgående.  

Du trivs med att växla mellan planering vid datorn och praktiskt ”hands on”-jobb ute. Du är stresstålig och lösningsorienterad och kan klara av det periodvis höga tempot som uppstår inför och under ett evenemang.  

Har du tidigare jobbat inom evenemang, kultur eller folkparksverksamhet så är det meriterande. 

Kvalifikationer

 • Minst gymnasieutbildning
 • Minst 18 år
 • Körkort B eller minst AM 
 • Social kompetens  
 • Erfarenhet av att ha jobbat med evenemang eller liknande 
 • Viss erfarenhet av arbetsledning 
 • God datorvana och behärskar Microsoft Office 
 • Svenska och engelska obehindrat i tal och skrift, ytterligare språk meriterande 

Övrigt om tjänsten

 • Visstidsanställning på 50% från april till och med augusti, med eventuell möjlighet till extratimmar vid behov och förlängning på timme under september 
 • Möjlighet till 1,5 veckas sammanhängande ledighet från 22 juni-3 juli 
 • Arbetsmängd och dagar/tider kan variera från vecka till vecka utifrån hur behovet ser ut, viss frihet i att jobba på distans om arbetet tillåter 
 • Krav att jobba på valborgsmässoafton, nationaldagen och midsommarafton  
 • Arbetsgivare är Upplev Botkyrka AB, 556767-7876, www.upplevbotkyrka.se  
 • Arbetsplatsen är Hågelbyparken, Tumba 
 • Kollektivavtal: Fremia/Fastighets  
 • Riksorganisation: Folkets hus och parker, FHP 
 • Lön enligt överenskommelse 

Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske före sista ansökningsdag. Skicka in din ansökan till louise.ideberg@hagelby.se senast den 9 februari.

Övrigt

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Bra att veta

Sista ansökningsdag: 9 februari