Fågelholkar

Det finns många kreativa och färgglada fågelholkar i Hågelbyparken. Du kan exempelvis lära dig mer om hållbarhet med hjälp av våra 17 specialtillverkade fågelholkar – ett för varje globalt mål.

Globala målen-fågelholkar

I Hågelbyparken finns 17 specialtillverkade fågelholkar – ett för varje globalt mål. Parkens besökare kan lära sig mer om Globala målen och att leva på ett hållbart sätt. Vid varje fågelholk finns en skylt med information om respektive globalt mål. Till vissa finns även aktiviteter att göra på plats.

Upptäck alla fågelholkar om Globala målen på Google maps

Fågelholkssafari

I vår fågelholkssafari finns det 16 stycken fågelholkar att leta efter. Hittar du fågelholkarna Bolibompa-huset, Greta Gris-holken och Villa Villekulla? Spana uppåt i träden och hitta din favorit. Kartor finns på flera ställen i parken.

Daglig Verksamhet på Företag, Hågelbygruppen

Sedan många år har Botkyrka kommun en daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning stationerad i Hågelbyparken. Det är Daglig Verksamhet på Företag, Hågelbygruppen som har skapat parkens fågelholkar. De är som små konstverk och många är bebodda av småfåglar.

Följ Daglig Verksamhet på Företag, Hågelbygruppen på Instagram

Det finns ytterligare fågelholkar i parken, men de är äldre och tillverkade av andra. Vi vill dock inte ta ner dem som är bebodda, utan låter dem sitta uppe till de måste tas ner pga renoveringsbehov.

Upptäck mer