Säkerhet, trivsel och ordning

Hågelbyparken ska vara en plats där du som besökare ska trivas och känna dig trygg. Tillsammans har vi alla ett ansvar för att ta hand om parken på bästa sätt. 

Foto: Emma Surell

Alkohol

Det är inte tillåtet att dricka medhavd alkohol i parken.

Bröllop och fest i parken

Det går att hyra en avgränsad yta i parken, teaterplatån eller lokalen Klockhusvinden för vigselceremoni.

Cyklar

Det är inte tillåtet att cykla i Hågelbyparken. Parkera cykeln på markerade platser eller led den genom parken.

Djuren i hagarna

Det är Hågelby 4H-gård som driver och sköter all verksamhet med djuren som finns i Hågelbyparken. Det är inte tillåtet att gå in i hagarna eller att mata djuren. Om djuren kommer fram till dig och vill bli klappade så går det bra att klappa dem. Under vissa dagar och tider öppnar Hågelby 4H-gård och Hågelbyparken upp en klapphage då du kan gå in i hagen och klappa getter och får.

Eld

Det är totalt förbjudet att göra upp en eld i parken.

Filma och fotografera

Det går bra att fota/filma bröllopsbilder i parken men informera oss gärna innan. Övriga besökare i parken får inte hamna på bild utan deras medgivande. Det är inte tillåtet att köra in med bil i parken inför en bröllopsfotografering. Kontakta oss för mer information.

Speciellt tillstånd krävs för reklam- och tv/filminspelningar.

Fyrverkerier

Det är totalt förbjudet att avfyra fyrverkerier i Hågelbyparken. Detta beror på att det finns risk för att skrämma och skada både människor och de djur som finns i parken.

Grilla i parken

23 juli: tills vidare är det förbjudet att elda och grilla i Hågelbyparken. Förbudet är utfärdat av Länsstyrelsen och gäller hela Stockholms län.

(När eldningsförbud inte råder: det är endast tillåtet att grilla på våra fasta grillplatser. Engångsgrillar får användas på de betongfundament som finns och egen grill på ben får användas på markerade platser. Det är förbjudet att grilla på gräsmattorna eller nära fastigheter. Engångsgrillar slängs i avsedda sopkärl.)

Hundar

Hundar är välkomna i parken men måste vara kopplade i kortkoppel. Du plockar självklart upp efter din hund. Vänligen rasta inte din hund i rabatterna där våra parkarbetare och trädgårdsmästare arbetar.

Konfetti

Det är förbjudet att skjuta/sprida konfetti i parken. Djuren kan få i sig skadligt material och naturen förstörs.

Motortrafik

All motortrafik är förbjuden med undantag för verksamhetens fordon och leveranser till och från byggnaderna samt anlitade hantverkare. Undantaget är tillgänglighetsfordon.

Picknick

Det går bra att ta med egen picknick till Hågelbyparken. Glöm inte att ta hand om ditt skräp, det finns gott om soptunnor runtom i parken. Det är vårt gemensamma ansvar att se till att parken är fin och fri från skärp.

Rökning

Rökning är endast tillåten på markerade platser.

Sjön och dammarna/fontänen

Det är inte tillåtet att bada i parkens dammar och fontän. Det rekommenderas inte att bada i sjön Aspen då vattnet är drabbat av mycket växtlighet och alger.

Sopor

De saker (förpackningar, engångsmaterial etc) du tar med dig till parken, önskar vi att du tar med dig härifrån. Skräp slängs i avsett sopkärl. För använda engångsgrillar finns brandsäkra soptunnor.

Växter och blommor

Det är förbjudet att plocka parkens blommor, växter och frukter.

Upptäck mer